Онлайн шопинг
10 статистически данни за онлайн шопинг, които трябва да знаете през 2021 г.

10 статистически данни за онлайн шопинг, които трябва да знаете през 2021 г.

През последните десетилетия онлайн пазаруването премина от несъществуващо в многомилиардна индустрия. Милиони хора по света пазаруват основно в интернет, а през 2020 г. броят им се увеличи повече от всякога. Тенденцията продължава и през 2021 г.

Практикуването на онлайн шопинг нарасна значително и благодарение на добрата работа на търговците Непрекъснато виждаме нови функции в онлайн магазините, целящи да ни облекчат в търсенето и пестенето на време.

Нека разгледаме 10 статистически данни за онлайн пазаруването, които е добре да знаем през 2021 г.:

1. Впечатляващ растеж на онлайн продажбите

Докато през 2018 година продажбите на дребно възлизаха на 2,8 трилиона долара, през 2021 г. се очаква те да нараснат на 4,8 трилиона долара. Този растеж ще се задържи и благодарение на пандемията от коронавирус. Като прибавим към това и нарастващата конкуренция, водеща със себе си по-ниски цени, все повече потребители ще изберат онлай шопинг пред пазаруване във физическите магазини.

2. Пазаруването започва онлайн

Без значение къде ще бъде осъществена покупката, клиентите почти винаги започват проучването си в интернет. Ето защо дигиталното присъствие на бизнеса е от решаващо значение. Изключително важно за всеки търговец е да има силно онлайн присъствие, което да го отличи от останалите.

3. Потребителите пазаруват масово през мобилни устройства

Почти половината от потребителите в интернет пазаруват по-често през мобилните си телефони, отколкото във физически магазини. Това означава, че електронните магазини трябва да бъдат съобразени с „мобилното“ пазаруване. От решаващо значение за оставането на клиента в онлайн магазина е бързото и лесно навигиране с менюто.

4. eWallet е най-популярният начин за плащане сред онлайн купувачите по цял свят

На второ място се нареждат кредитните карти, следвани от дебитните карти. Електронните портфейли са особено популярни и предпочитани от милиони купувачи по света. Някои от тях са PayPal, Apple Pay, Samsung Pay, Google Pay.

5. Въздействие на корона вируса върху поведението на потребителите онлайн

Интересът към пазаруването на хранителни продукти онлайн значително се повиши под въздействието на корона вируса. И това не е просто временно явление, защото голяма част от онлайн купувачите споделят, че ще продължат да го правят и след пандемията.

6. Онлайн купувачите искат да виждат нови продукти постоянно

Сърфирането в интернет показва навиците на потенциалните купувачи. Те разкриват и един интересен факт – търсенията непрекъснато се обновяват, което означава, че потребителите искат да виждат нови стоки непрекъснато.

7. 46% от онлайн купувачите не успяват да финализират покупките си заради твърде големия избор

Голяма част от почитателите на онлайн шопинг не успяват да вземат решение заради твърде многото възможности за избор. Това означава, че търговците трябва да улеснят този процес и да подпомогнат по-бързото вземане на решения.

8. Медицинските изделия с най-голям ръст в онлайн пазаруването

Интересът към медицинските продукти е нараснал с над 800%. Изненадващ ръст и в продажбата на мебели. Това се обяснява с превръщането на жилищата в домашни офиси.

9. Основна причина купувачите да „изоставят“ пазарската си кошница

63% от онлайн купувачите „изоставят“ пазарската си кошница заради калкулираната доставка накрая. Много от тях очакват доставката да е безплатна и допълнителното оскъпяване за наложен платеж, например, им действа разочароващо.

10. 26% от клиентите онлайн пазаруват веднъж седмично

3% от потребителите пазаруват всеки ден, 26% от клиентите онлайн пазаруват веднъж седмично, 64% от тях пазаруват веднъж месечно.

Още по темата: Причините, поради които потребителите предпочитат онлайн шопинг

Споделете тази публикация с вашите приятели!