Дом и градина
Преместване в София – как да го организирате в 3 лесни стъпки

Преместване в София – как да го организирате в 3 лесни стъпки

Преместване в София? Много хора предприемат тази стъпка в желанието си да се нанесат в по-голям и хубав апартамент или просто смяна на квартира или от квартира в собствено жилище. Без значение дали става въпрос за квартира или ново собствено жилище, тази стъпка е важна за всеки и носи голяма доза оптимизъм и добро настроение.

Има само една малка подробност, за която трябва да се погрижите. А именно – как точно да организирате това преместване , така, че да не се превърне в досадно и дори опасно занимание, както за Вас така и за имуществото Ви.

За тази цел сме подготвили, кратко ръководство с което ще улесните идилията по преместване в 3 лесни стъпки:

Стъпка 1: Започнете да мислите за това от рано

Колкото по отрано започнете да мислите за своето преместване в София и да го организирате, толкова по-добре. Отделете си време и поне няколко седмици преди крайната ви дата, започнете да обмисляте вариантите си, колко какво и как ще пренасяте.

Ще можете ли сами да пренесете част от лекия багаж, като дрехи например с ваша лична кола или на приятел. Тежките предмети и обемните например – секции, хладилник, диван, пералня, бойлер, пиано или нещо друго с обем и по-тежко, няма да можете да поберете в автомобила си, но и ще ви трябват повече хора за да се справите.

За тежките предмети и обемни препоръчваме да се доверите на хамали в София, за да избегнете увреждане както на предметите, така и на себе си, чуждо имущество и автомобил от неправилно носене, липса на правилните средства и инструменти за носене особено при пианата, липса на опит за да носите правилно ( завъртане и други моменти за тънко минаване особено при тесни стълбища ) и т.н. Това е не само опасно за Вас, но и за хората и всичко останало около вас.

За да се организирате правилно и да се подготвите можете да:

  • Помислите какво ще местите – дали ще има нужда от разглабяне ( кухни, секции и друго обзавеждане, машини – бягащи пътеки и т.н. ).
  • Съобразете се с това дали стълбището е тясно, брой етажи, имате ли работещ асансьор. Тези неща ще са препятствия не само за Вас самите, но и за хамалите и е важно да ги помислите, преди да пристъпите към местене и търсене на хамалска фирма.
  • Направете си записки, хубаво е да снимате и мястото и по-обемните предмети.
  • Когато изберете фирма ( вижте как да изберете в следващата стъпка ) е добре да бъдете подробни във описанията си и дори да изискате оглед, ако те не предлагат. Така ще спестите време и допълнителни проблеми, които могат да възникнат по време на местенето или дори преди да е започнало.
  • Помислете за удобно за Вас време в което да се работи спокойно, без бързане. Ако е възможно избягвайте спешно местене и бързане, защото това винаги води до грешки и не рядко до скъпи такива.
  • Преди самото местене е добре да преместите / приберете парични средства, бижута и скъпи аксесоари за всеки случай. Повечето фирми държат на реномето си и да не бъде опетнявано, но винаги може да има некоректен нов работник, който да се изкуши. Това не може да бъде предвидено дори и от работодателя ми за съжаление.

Стъпка 2: Ангажирайте правилната фирма за преместване в София

Сигурни сме, че можете да направите своето преместване в София на по-леките предмети като дрехи например и сами или с помощ от приятели, но за тежките неща, както вече казахме е по-добре да не рискувате. Тук идва момента за търсене на правилната фирма предлагаща хамалски услуги в София, която да извърши дейността. Избора е доста голям, но дали ще уцелите на коректна фирма е друг въпрос.

За да направите правилният избор може да се съобразите с няколко неща:

  • Гледайте фирми от първите 3 страници в резултатите от търсене – положението на фирмата означава, че тя се грижи за името си и реномето, тоест би следвало да държи на качеството.
  • Разгледайте сайтовете на избраните фирми – разгледайте ценоразписа и галерията в сайта. Те ще Ви дадат представа донякъде за качеството на работата им.
  • Потърсете отзиви – важна част е търсенето на отзиви за избраните фирми. Не винаги ако уебсайт е в топ резултати, има реклама и красива визия означава, че фирмата е коректна. Случаите са рядкост, но все пак потърсете отзиви. Не само това, но и може да спестите пари, като намерите евтино решение, чрез многобройните добри отзиви от клиенти. Потсърете името на фирмата в Гугъл карти, обикновено там потребителите оставят отзиви, ако няма там вижте из форумите и Фейсбук групите. Това ще спести време и е вероятност да в и предпази от опасен избор, измама и имуществени и дори понякога психически вреди.

Стъпка 3: Въоръжете се с търпение

Какво да ви кажем, колкото и хубаво може да бъде едно преместване в столицата ни, толкова то може да се окаже понякога и досадно, особено ако имате много и всякакви по вид и размер вещи. Именно поради тази причина, нашия съвет е да се въоръжите с търпение и да сте подготвени психически, че това може да отнеме повече време, отколкото вие сте очаквали. Важно е и да бъдете организирани, за да протече справянето със задачата правилно. Но няма страшно и това ще мине и скоро ще се радвате на новия си дом.

Споделете тази публикация с вашите приятели!