Спорт
Как да тренираме без да излизаме от вкъщи?

Как да тренираме без да излизаме от вкъщи?

Появи се модата на здравословното хранене и тренирането на някакъв вид спорт. В желанието си да имат красива фигура, жените често избират фитнеса. Как обаче да тренираме вкъщи?

В днешния забързан свят не винаги имаме време за професионални тренировки. При тях сме задължени да се появим в определен час, което означава, че трябва да стигнем до мястото и след това да се приберем отново в нас. Следователно понякога просто решаваме да не отидем на тренировка – защото сме изморени или просто нямаме време. А можем и да тренираме вкъщи!

Как да го направим? Можем да използваме видеата с упражнения, които можем да намерим в интернет или просто да си направим план на упражненията. Систематичността е важна – за тренировките вкъщи не трябва да има никакви оправдания! А и си спестяваме пари и време.

Какви упражнения можем да правим?

1.Най-добре е да започнем с упражнения за разтягане на различните части на тялото. Трябва да се концентрираме преди всичко върху ръцете и краката, където имаме различни типове мускули. Когато се приготвим за упражненията намаляваме риска от появата на мускулна треска.

2. Трябва да решим дали целта ни е цялостно подобряване на кондицията или искаме да работим върху определени партии на тялото – тогава трябва да се съсредоточим преди всичко върху тях. Ето няколко примерни упражнения:

-КОРЕМ: най-добрата тренировка за корема е по „системата на Вейдър“. Упражненията траят 25 минути и се изпълняват едно след друго – всичките шест и след това отново.

-БЕДРА: за да ги изваяме правим традиционни клекове и клекове на един крак. Лежейки по гръб със свити колена повдигаме бедрата нагоре и напрягаме мускулите на бедрата (задържаме така 5 секунди и правим 15 повторения първата серия, като се стремим на правим от 5 до 10 серии), а след това се обръщаме по корем и лежейки с ръце под брадичката повдигаме краката, стараейки се да ги задържим отново 5 секунди преди да ги свалим (правим от 5 до 10 серии по 15 упражнения във всяка).

-БЮСТ: за да бъде бюстът ни повдигнат трябва да укрепим мускулите – правим лицеви опори за жени, скръствайки ръцете като за молитва и с цялата си сила ги натискаме една към друга (повтаряме упражнението 30 пъти), правим т.нар. „пеперуди“ и използваме дъмбели за упражненията.

-КРАСИВИ КРАКА: правим клекове, ножица, полу -ножица, напъни, повдигания на пръсти, люлка (най-добре е с тежести).

-РЪЦЕ: за упражненията за мускули на ръцете е най-добре да се използват гирички, да се правят лицеви опори (за мъже и за жени) и да правим упражнения за рамена (с дланите на горе и със свити пръсти към врата) в серии по 10 пъти все едно преодоляваме огромна съпротива.

Споделете тази публикация с вашите приятели!