Дом и градина
Заблуди за градината, които ви пречат да създадете свой собствен рай

Заблуди за градината, които ви пречат да създадете свой собствен рай

Градината на вашата къща е неизчерпаем източник на възможности. От вас зависи дали ще я превърнете в райско кътче за отмора и приятни събирания с приятели. Дори да е с малки размери, вашата градина може да бъде всичко, за което сте мечтали.

Нека разгледаме някои заблуди за градината, които ви пречат да развихрите въображението си. Не забравяйте, че винаги можете да променяте и обновявате, докато вашата градина придобие завършен вид.

8 заблуди за градината:

1. Красива може да бъде само голямата градина

Малката градина може да бъде проектирана така, че да изглежда по-голяма. Създайте различни зони с бамбукови или шахматни храсти, които са непрозрачни. Важно е да я разделите умело и тя ще ви даде много възможности за почивка и забавления със семейството и вашите гости.

2. Градината изисква голяма поддръжка

Ако нямате много време за поддръжка, заложете на повече тревни площи. Те се косят бързо и това дори може да бъде вашето хоби срещу стрес. По този начин ще имате достатъчно пространство за игри с децата. Не е задължително постоянно да се ровите в земята и да режете живи плетове. Съвременните градини предлагат много възможности за заетите хора, така че да имате и двете – удоволствието от релакс на открито и лесна поддръжка.

3. Трябва да разбирате от градинарство, за да имате градина

Не сте занимавали никога с градинарство и това ви спира да създадете градината, за която винаги сте мечтали? Изглежда ви трудно и дори невъзможно за вашите знания и умения? Не се притеснявайте, всеки е започнал отнякъде и постепенно е научил повече. Може би ще откриете своята страст в отглеждането на буйна розова градина или свежи зеленчуци.

Тези  заблуди за градината не бива да ви спират да търсите вдъхновение и варианти как да проектирате вашият малък рай на една ръка разстояние.

4. Градината задължително трябва да включва цъфтящи растения

Градините без цъфтящи растения стават все по-популярни. Имате много варианти – от градина в азиатски стил с камъни и водни елементи до модерни, линейни стилове за повече релакс.

5. Растенията се нуждаят от специални грижи

Не си изграждайте представа за растенията навън по стайните ви цветя, с които се занимавате буквално всеки ден. Градинските растения получават и сами достатъчно слънце и вода. Те могат да растат и без вашата помощ. Просто изберете подходящите растения и ги засадете на правилното място.

6. Можете да имате градина само ако имате къща

Виждали ли сте градина на покрива на кооперация? Или пък на голямата тераса на вашите приятели? Някои хора пък отглеждат растения в откритите пространства пред блока.

7. В градината е задушно

Ябълково дърво, морава, цветна леха – ето така си представяте вашата градина и смятате, че в нея буквално няма да има свеж въздух, няма да усещате полъха на вятъра и ще се задушавате? Какво ще кажете тогава за собствен дюнен пейзаж с борови дръвчета? Има много заблуди за градината, които можете да забравите веднага. Търсете вашата нестандартна идея, която ще сбъдне желанието ви за релакс в провинцията.

8. Градините са красиви само през лятото

Да, не можете да използвате така пълноценно градината си както през лятото, но тя може да бъде красива през всички сезони. Осигурете добро осветление и й се наслаждавайте пред прозореца на всекидневната.

Забравете за тези заблуди за градината и проектирайте вашия кът за отмора и забавления.

Научете още за: Алергията към домашен прах и чистенето

Споделете тази публикация с вашите приятели!